Of je nu van een print houd, een structuur, een foto of juist zacht effen.
Met behang is alles mogelijk. Er is werkelijk voor ‘n ieder wat wils.

De meningen over behang zijn de laatste jaren behoorlijk bijgedraaid.
Een hele periode werd behang bestempeld als oubollig of truttig.

Jaren heeft het behang in in een stoffe doos gezeten. Muren werden gestuct (met of zonder stuctuur) en in een passende kleur geschilderd. Oh, en als het even kon deed men dit in de kleuren: wit, taupe, zachtgrijs of zwart.
We willen immers vooral niet teveel opvallen. 😉

Maar: niet getreurd, behang is weer terug van weggeweest.

En wij zijn daar héél blij mee!!

     Met oneindig veel verschillende merken, ontwerpers
en verschillende stylen is niets meer onmogelijk. 
Van persoonlijk aangeleverde foto’s afgedrukt op behang, ingetogen kleuren en bijzondere materialen zoals leer & zeegras… het is er allemaal. 

Voor een ontwerper is dit een feestje! Door de vele opties kunnen we ons helemaal laten gaan in het creatieve proces. Dit geeft ons de mogelijkheid om een 100% persoonlijk eindresultaat te creëren voor de klant.

Nu horen we je denken: oké dat klinkt leuk…
Maar hoe kan ik hiermee uit de voeten?
Wat zijn de huidige trends op het gebied van behang?
En waar moet ik rekening mee houden in mijn keuze? 

We helpen je graag een eindje op weg.
Hieronder vind je verschillende gave behang trends. Plus een belangrijke tip in je zoektocht naar het juiste behang.

BEHANGTRENDS VOOR JOUW INTERIEUR 

 

BEHANG TREND #1  Panorama behang.

Panorama behang is ook wel een afbeelding of voorstelling die de hele muur beslaat. Het heeft dus geen herhaling van een patroon, maar bevat een wand-vullende afbeelding. Het mooie aan dit soort behang is dat je het heel persoonlijk kan maken door een eigen foto te laten drukken. Zo maak je van je muur een eye-catcher met een verhaal. Jouw verhaal. Het nadeel is dat dit wat kostbaarder is dan een standaard motief uit de winkel. Kies daarom de afbeelding met aandacht. Dan zal hij niet snel vervelen en heb je er lang plezier van.

   

Kek Amsterdam                              |    Werk aan de muur

BEHANG TREND #2 Bloemetjes behang

Écht? Ja echt! Het bekende bloemetjes behang, dat door vele werd geassocieerd met de slaapkamermuren van opa & oma, is terug van weggeweest. En wij zijn fan! De kleuren en motieven zijn vandaag de dag helemaal gemoderniseerd en alles behalve oubollig te noemen. En je kunt er alle kanten mee op. Van een bloem die de hele muur vult, tot kleine bloesemtakken & van zwartwit tot volledig in kleur. Het is er allemaal.

       

                                                           Kek Amsterdam 


BEHANG TREND #3 Textuur behang

Ben je een de simpele geverfde muren zat? Maar vind je een te opvallende print net te gewaagd? Dan is een textuur behang de perfecte oplossing. Een textuur behang is een behang met reliëf. Dit geeft net die extra touch waar je naar opzoek bent. Tegelijkertijd is het niet schreeuwerig of te aanwezig doordat de kleuren vaak dicht bij elkaar liggen.

            

                                        |     

BEHANG TREND #4 Grafisch behang

Die saaie muur in huis schreeuwt om iets nieuws. Komt dat even goed uit. Dit prachtige behang tovert dat muurtje om tot een blikvanger en voorziet je kamer direct van een totaal andere sfeer. Grafisch behang. Het kan bijna altijd en overal worden toegepast. Je kunt kiezen voor een strak lijnenspel of juist een zachte, subtiele en ronde vormen.

Bijkomend voordeel: kleine ruimtes kun je met het juiste motief groter doen lijken.

        

BELANGRIJKE TIP

Denk eerst na over de ruimte, dan pas over het behang. Wat is het doeleinde van een ruimte? En welke sfeer wil je hier creëren? Rust, stilte en ontspanning of juist passie, actie en inspiratie? Hier hoort een ander type behang bij. Alles mag, dus voel je vrij, maar zorg dat het een bewuste keuze is. 

Heb je het behang uitgekozen? Gebruik een stuk van de rol om mee te nemen wanneer je shopt voor andere meubels & accessoires. Zo weet je zeker dat het kleurenpallet in de woning klopt.

Hopelijk kun je met deze trends & tips uit de voeten. Interieurontwerpers in dop! 😉 Twijfel je toch? Neem gerust contact op. We helpen je graag.

Meer inspiratie & kennis opdoen?
Bekijk hier onze blogs of ons portfolio. Alles op gebied van interieur, verlichting en tuinen.

Team LIV design.

BEHANG IS EEN
VERHAAL OP DE MUUR

Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Stof interieur - LIV design

ALLES OVER STOFFEN

Stoffen !! Er zijn zoveel mogelijkheden waar zullen we eens beginnen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten. Binnen het interieur kan...
Beplanting tuin - LIV design

Kustplanten. Waar moet je op letten?

"Opgegroeid in ’s-Gravenzande dicht bij de kust, heb ik al vaak een tuinontwerp mogen maken voor een tuin op enkele meters of kilometers van de zee"...

BELANGRIJKE KLEURTIPS INTERIEUR

Kleur. Je kunt er eindeloos mee variëren en het heeft ontzettend veel invloed op het interieur. We noemen het niet voor niks: toveren met kleur....
LIV design interieur

Veelvoorkomend praktijkvoorbeeld interieur

Voor dit gezin zouden we eerst enkel een lichtplan ontwikkelen. Na het kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat er éérst een goed plan moest...
mannelijk sfeervol interieur

Hoe ontwikkel je een goed lichtplan?

Wanneer we spreken over het succes van een interieur gaat het vaak niet over de verlichting. Er wordt vooral gekeken naar kleuren, materialen,...
Meer weten over belangrijke kleurtips voor je interieur? Neem ook eens een kijkje op inspiratie platforms als VTwonen & Eigen huis & Tuin.