Voor dit gezin zouden we eerst enkel een lichtplan ontwikkelen. 
Na het kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat er éérst een goed plan moest zijn voor het interieur vóórdat we een goed lichtplan konden ontwikkelen.

Verschillende beslissingen in het interieur moeten namelijk gemaakt zijn voordat we keuzes kunnen maken in de verlichting.

De klant zou in eerste instantie zelf aan de slag gaan met het interieur, zo luidde het plan. Ze hadden bedacht om een grote kast te plaatsen in het midden van de kamer.

Dit leek ons echter, in hun situatie, ontzettend zonde!

Door een kast te plaatsen in het midden van een muur breek je de ruimte op, terwijl je in deze mooie woning juist gebruik wilde maken van de lengte en dit wilt accentueren.

Gelukkig hebben we de klant op tijd uit kunnen uitleggen wat onze gedachte hierover was. Inclusief de onderbouwde vakkennis/redenen.

Dit is een veelvoorkomend praktijkvoorbeeld

Waarom? Omdat men het belang van de verbinding tussen interieur & verlichting niet kent, maar bovenal omdat men geen onderbouwde vakkennis heeft van bepaalde keuzes die ze maken in het interieur.

Keuzes worden veelal gemaakt op basis van ‘een gevoel’ of op basis van ‘dat wat nu hip is’. Of… dat wat ze hebben gezien bij een vriendin (echter in een andere situatie/ woning).

Zonde! Daar sla je de plank mis.

Gelukkig ligt hier de kracht van een ervaren ontwerper.
Door de juiste vragen te stellen & uitleg te geven over de redenen om voor bepaalde dingen wel of juist niét te kiezen, ontstaat helderheid en een sterk plan.

 

VEELVOORKOMEND PRAKTIJKVOORBEELD INTERIEUR

Bovenstaand praktijkvoorbeeld is vanuit een interieur maar voor de tuin geldt precies hetzelfde!

Hulp nodig bij uw nieuwe interieur-, licht- of tuinontwerp?
Neem gerust vrijblijvend contact op. We helpen u graag.

Meer inspiratie & kennis opdoen?

Bekijk hier onze blogs of ons portfolio. Alles op gebied van interieur, verlichting en tuinen.

Team LIV design.

DO IT WITH PASSION, OR NOT AT ALL 

Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Stof interieur - LIV design

ALLES OVER STOFFEN

Stoffen !! Er zijn zoveel mogelijkheden waar zullen we eens beginnen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten. Binnen het interieur kan...
Beplanting tuin - LIV design

Kustplanten. Waar moet je op letten?

"Opgegroeid in ’s-Gravenzande dicht bij de kust, heb ik al vaak een tuinontwerp mogen maken voor een tuin op enkele meters of kilometers van de zee"...
BEHANG LIV

BEHANG TRENDS

Of je nu van een print houd, een structuur, een foto of juist zacht effen. Met behang is alles mogelijk. Er is werkelijk voor ‘n ieder wat wils. De...

BELANGRIJKE KLEURTIPS INTERIEUR

Kleur. Je kunt er eindeloos mee variëren en het heeft ontzettend veel invloed op het interieur. We noemen het niet voor niks: toveren met kleur....
mannelijk sfeervol interieur

Hoe ontwikkel je een goed lichtplan?

Wanneer we spreken over het succes van een interieur gaat het vaak niet over de verlichting. Er wordt vooral gekeken naar kleuren, materialen,...