Herken je dat? Je blijft maar switchen in je interieur.

Een extra potje hier, een nieuw kussen daar en nog een vaas in het raamkozijn. Je zet van alles neer, om het maar sfeervol en persoonlijk te krijgen. Resultaat: je voelt je nog steeds niet écht thuis. Het is het steeds ‘net niet’.

Geen zorgen. Je bent niet de enige. Dit is een bekende valkuil,
daarom helpen we je graag een handje op weg.

Een interieur creëren waarin je je thuis voelt? Hoe creëer je dat? 

Ons antwoord? Less is more! Een bekend gezegde, maar ontzettend belangrijk voor jouw interieur. Laat het overbodige weg en keer terug naar de essentie.

Wanneer je van tevoren goed nadenkt over wie je bent en wat je belangrijk vindt in huis, ontstaat er een helder plan. Hier kun je vervolgens alles op afstemmen, waardoor die extra frutsels helemaal niet nodig zijn.

Door een sterke basis – met kleuren, materialen en een indeling die bij je past – voel je je automatisch al op je plek. Dat is de sleutel tot het succes.

Voeg hier een aantal decoratieve en persoonlijke eyecatchers toe en je bent er. Let wel op: ga liever voor een grote elementen met veelzeggende materialen dan voor een heleboel kleine accessoires. Zo krijgt elk element namelijk de aandacht die het verdient en komt het totaalplaatje écht tot zijn recht.

Door een interieur dat in balans is voel je je thuis.

Daarbij helpt het je om zelf in balans te blijven. Rust in huis betekent namelijk: rust in je hoofd.

Kortom: ga terug naar de basis.

Bedenk goed wie jij bent en waar je blij van wordt. Vertaal dit in een goed plan (liefst samen met een expert) en bouw vanuit dit plan langzaam verder. Onthoud goed: het draait om passende kleuren, materialen, vormen en tot slot een authentieke touch. Zoek geen afleiding in ‘te veel’, maar houd het bij ‘less is more’.

LIV design

“Enjoy living”
 

PS: Nog een tip voor balans in huis? Werk met pure materialen en rustige kleuren als basis. Deze geven je interieur een tijdloze look en ontspannen sfeer.