Bouw- of verbouwplannen? Waarom zou je een interieurontwerper inhuren voor advies? Een veelgestelde vraag. We leggen het graag uit.

Er wordt ontzettend veel geld geïnvesteerd in de tastbare zaken van het interieur.
 Denk aan peperdure gordijnen, een maatwerk kast of een nieuwe tafel. Mensen hebben daar geld voor over. Ze zien immers meteen wat het oplevert.

Bij een interieurontwerp ligt dit vaak anders. Je investeert namelijk vooraf, waardoor het resultaat nog niet meteen tastbaar is. Door de jaren hebben wij echter gemerkt dat een sterk advies de meest waardevolle investering van de gehele verbouwing is. Waarom? Het is het fundament! 

Lees hieronder de 3 belangrijkste redenen waarom je een interieurontwerper wilt inhuren:

1: een soepel proces & goede nachtrust
De adviseur zorgt ervoor dat het ontwerp duidelijk wordt gecommuniceerd naar de uitvoerende partij (zowel vooraf, als tijdens de uitvoering). Dit voorkomt fouten! Gaat er toch iets mis, dan lost de adviseur dit op met de werkvloer. U wordt zo volledig ontzorgd en hoeft zich nergens zorgen om te maken. 

2: kostenbesparing
Een verbouwing brengt bijna altijd onverwachte kosten met zich mee. Werken met een goed plan zorgt voor het maken van de juiste keuzes. Hierdoor is een interieurontwerper  kostenbesparend bezig. Er worden namelijk geen ad hoc- beslissingen gemaakt.


3: je voelt je écht thuis
Last but not least: een interieur dat helemaal past bij uw ‘droom van leven’. Een thuis, waarin het totale plaatje klopt en rekening is gehouden met leefstijl, persoonlijkheid en gezinssamenstelling. Stopcontacten en belichting zitten op de juiste plek, de looproute klopt en er is gewerkt met kleuren en materialen waar je écht blij van wordt (i.p.v. klakkeloos overgenomen van de trends van tegenwoordig).  

Sandra: “Het verschil zit hem in de persoonlijkheid. Deze moet in ieder interieur terug te vinden zijn”.

Kortom: een goed advies zorgt niet alleen voor een stijlvol en persoonlijk huis, het  levert u in het proces, in aankopen en in onderhandelingen een kostenbesparend plaatje op.
Dat maakt het juist zo leuk!

Inspiratie opdoen? Bekijk gerust ons portfolio.

Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Neem gerust vrijblijvend contact op.