LICHT DESIGN 

De intresse in verlichting is de afgelopen jaren toegenomen.
Men wordt zich steeds meer bewust van het belang van de juiste verlichting in en om de woning. Dat is niet alleen doordat er meer over gesproken wordt, ook de ervaring hoe vervelend het is wanneer het NIET KLOPT overtuigde mensen dat het investeren in verlichting een must is.
Een onderschoven kindje welke recht heeft om zijn eer te pakken in het eindresultaat.

De verlichting in een ruimte is van invloed op de gemoedstoestand, concentratie, prestaties en emotie van degene die hierin aanwezig zijn. Dan heb ik het nog niet over de invloed van licht op het interieur welke extra krachtig kan worden door verlichting.

HOE GAAN WE TE WERK?

  • We beginnen met het creëren van duidelijkheid. Hoe is de ligging van de woning? Welke activiteiten vinden plaats in welke ruimte? Hoe groot zijn de ramen? Hoe komt het daglicht de ruimte binnen? Hoe is de gezinssamenstelling en manier van leven? 
  • We bespreken de gewenste sfeer en geven deze weer in een sfeercollage. Een heel belangrijk onderdeel van het gehele proces.
  • Het interieur-/ lichtontwerp wordt gemaakt met alle aspecten en handelingen die daarbij komen kijken.
  • De ideeën over verlichting groeien en voorbeelden worden uitgewerkt en aan u  gepresenteerd.

  • Vervolgens vindt overleg plaats met de installateurs/bouwende partijen. Zij krijgen  in een vroeg stadium te horen waar, hoe, welke inbouwspots, aansluitingen &  installaties komen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

U creëert u een duidelijk & levendig beeld van uw ideale woonsituatie (zowel binnen als buiten). Hiermee kunt u overige partijen uitleggen wat de plannen zijn. Daarnaast geeft het u houvast bij het uitzoeken van meubels, materialen en overige producten.

Naast de functionele basis, die iedereen nodig heeft om te kunnen doen wat hij wil met de juiste verlichting, ga ik glimmen van ‘het spel’!

Een twinkeling en ondeugend of juist  minimalistisch. Het uitlichten van materialen…Laten we het hout spreken, of de stuctuur van de steen? Laten we het licht dansen in hoogtes of moet het plafond aangelicht worden, zodat het hoger lijkt en het licht indirect en zacht terug gekaatst wordt? Welke kleur zijn de wanden? Welke raambekleding is er uitgekozen en hoe laten we subtiel zien dat de kleuren perfect aansluiten op elkaar en de glas van het behang mooi tot zijn recht komt? 

Licht is de kroon op ons werk. Het maakt het plaatje af en brengt de ruimte tot leven. Prachtig!

Sandra Grootscholten - oprichtster LIV design

NIEUWSGIERIG NAAR WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN? MAIL ONS GERUST MET AL UW VRAGEN!

5 + 1 =

EEN LICHTONTWERP TER ILLUSTRATIE

PROJECTEN

NIEUWSGIERIG NAAR WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN? MAIL ONS GERUST MET AL UW VRAGEN!

6 + 7 =